Diensten

HANDWASSEN

Voor een goed eindresultaat is het van belang dat de auto eerst grondig wordt gewassen.

Het wassen wordt met de hand gedaan zodat we de auto “leren kennen”. Naast de carrosserie worden de deuren en deurstijlen aan de binnenzijde van de auto gereinigd. Vervolgens worden de binnenzijde van de achterklep en de motorruimte onder handen genomen. Met deze eerste stap wordt de basis gelegd om het volgende proces te kunnen starten, het polijsten van de auto. In de tussentijd laten we de auto uitlekken en wordt deze afgedroogd met speciale microfiber doeken. We vangen alvast aan met het reinigen van het interieur.

INTERIEUR REINIGING

Het reinigen van de binnenkant van de auto is de volgende stap naar een mooi en schoon interieur.  

De wijze waarop de Cardetailer het interieur van de auto reinigt is afhankelijk van de bekleding en de overige gebruikte materialen. Is de bekleding bijvoorbeeld van stof of velours dan wordt het nat zuigen en reinigen weleens toegepast om de bekleding weer mooi en schoon te maken. Bij lederen bekleding of een lederen dashboard is een andere aanpak benodigd en wordt het leer eerst gereinigd en dan behandeld met voedende en beschermende middelen. Ook worden de kunststoffen gereinigd en behandeld zodat het geheel schoon is en voor langere tijd beschermd.

POLIJSTEN EN POETSEN

Tijdens het polijsten van de lak worden krassen en oneffenheden uit de lak gehaald waarna het poetsen een diep glanzend resultaat geeft.

Voordat de Cardetailer aanvangt met poetsen, wordt tijdens het polijsten gebruik gemaakt van compoundmiddelen en een polijstmachine. De eerste stap om de lak weer terug te brengen naar een diepe glans. De tweede stap bestaat uit het machinaal poetsen van de auto met twee soorten poetsmachines zodat elk deel van de lak de aandacht krijgt die het nodig heeft. Tijdens deze behandeling krijgt de lak van de auto zijn oorspronkelijke glans weer terug.

WAX EN BESCHERMEN

Met het aanbrengen van een waxlaag of sealant is het laatste onderdeel van het behandelen van de laklaag bereikt.

Met de wax of sealant wordt de laklaag van de auto beschermd tegen invloeden van buitenaf. De coating wordt machinaal aangebracht voor het allerbeste resultaat. De laklaag van de auto behoudt zijn glans langer door het aanbrengen van deze beschermlaag. Bij een waxlaag is het raadzaam om minstens één maal per jaar het proces te herhalen voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Bij het aanbrengen van een glasscoating geeft de Cardetailer zelfs tot 3 jaar garantie op het beschermen van de laklaag op weersinvloeden.